Mostar
Search
  • Mirza Humo

Kako, kada, gdje i zašto putovati?

U subotu 25.04.2020. od 20:30 - 23:00 je održana prva panel diskusija u vidu webinara u sklopu promotivne kampanje #TurizamTalk koju priprema i priređuje Mreža studenata turizma Bosne i Hercegovine. Svrha kampanje je da se opuštenim i neformalnim razgovorima o turizmu sa studenatima, profesorima i profesionalacima turizma potakne razvijanje svijesti turističke kulture. Moderator prvog panela bio je Mirza Humo, student 3. godine Studija turizma u Mostaru, a tema je bila: Kako, kada, gdje i zašto putovati? Govornice i govornici su bile:


  1. Studenti članovi mreže,

  2. doc. dr. Dajana Vukojević iz centra za nauku i razvoj Univerziteta u Istočnom Sarajevu,

  3. asistentica na katedri za gastronomiju PMF-a Univerziteta u Novom Sadu Maja Banjac,

  4. ambasadorica Bosne i Hercegovine u Španiji Danka Savić,

  5. Mirsada Behram za međunarodnu suradnju Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru.

Prvo izdanje serijala #TurizamTalk dostupno je na istoimenom YouTube kanalu, kojega možete pogledati u nastavku: https://www.youtube.com/watch?v=Mo-KOgcwkBI&feature=emb_titleMreža studenata turizma Bosne i Hercegovine osnovana je u jeku pandemije sa svrhom spajanja studenata turizma u Bosni i Hercegovini zbog razvoja struke i zajedničke saradnje. Mreži mogu pristupiti svi studenti navedenih studija u BiH i domaći studenti koji studiraju izvan Bosne i Hercegovine.

0 comments

Recent Posts

See All

Stranica je namjenjena putnicima, ljubiteljima putovanja, turistima iz regije, turističkim radnicima iz regije, menadžerima turizma iz regije i svima koje traže ideje za putovanja, te iskustva s putovanja iz prve ruke. Stranica je turističkog info karaktera i, nakon dugogodišnjeg osmišljavanja izgleda, te dugogodišnjeg istraživanja terena, osposobljena je 27.9.2019. godine u 9:00h. Autor stranice je dugogodišnji menadžer turizma, Mirza Humo.

The site is for travelers, travelholics, tourists from the region, tourism workers from the region, tourism managers from the region and anyone looking for first-hand travel experiences. The site has tourist info character and, after many years of designing the layout, as well as many years of exploring the terrain, was enabled on 29.9.2019. at 9: 00 a.m. The author of the site is tourism manager, Mirza Humo.